Anime - základy co vědět :)

19.05.2014 20:18

!Upozornění před četbou! - Celý článek je psaný z mé vlastní hlavy, takže pokud najdete odlišné informace někde jinde, mám to pravděpodobně špatně :D . A ještě bych chtěla říct, že vysloveně nemám nic proti cartoon, jen udávám přiklady :).

Co to to anime vlastně je? Dalo by se říct, že japonský animovaný seriál kreslený ve stylu manga. ALE  není to žádná pohádka! Většina otaku je na tvrzení "Anime je pohádka pro děti" strašně alergická. Dovolila bych si říct, že snad všichni. Nevěříte? Jasný příklad toho jsou např. hororová anime (použiju takové známé jako příklad - Another), a nebo anime pornografická - Hentai.
Jak se liší anime od animáku? Pár přikladů:

  • V anime mají postavy totožné oči (obrázek 1.) , které se liší od očí z animovaných seriálů (obrázek 2.)

  1. 2.

  • Jako další příklad by se daly uvést jména - určitě slyšíte rozdíl mezi jménem Mickey Mouse a Shouko Kirishima. ;D Jinak, našla jsem jedno super video, které ukazuje, jak vidí jména v anime (japonská jména) "Neotaku" :D 

odkaz --> https://9gag.tv/p/5dPGP/what-anime-is-like-for-people-who-don-t-watch-anime-fullmetal-alchemist?ref=fbl9

  • Postavy (stavba těla) - tak, co k tomu dodat... No, anime postava má tělo podobné (ano, taky mají velké hlavy a oči) normálnímu člověku. (obrázek 1.) Kdežto v animovaných seriálech to jsou spíše karikatury. (obrázek 2.)

  

  • Účesy - když už jsem se nějak zatoulala k tomu vzhledu, určitě by se daly dát jako příklad účesy - roztodivné culíky, copánky a drdoly (a hlavně barvy všech odstínů duhy) jsou v anime běžné. (obrázek 1.) Kdežto když se podíváte třeba na známý seriál Simpsonovi (na který se mimochodem dívám taky :D ) , určitě si všimnete jednoduchých účesů. (obrázek 2.)

  

  • Hudba - Ano, i ta hraje v anime důležitou roli. Na každém začátku a konci jednotlivého dílu je Opening (OP) a Ending (ED), které se u animáků moc často neobjevují :) (nemyslím tím např. znělku u Simpsonů, OP a ED bývají písně třeba i od některých skupin/zpěváků - např. Naruto ED 1. je vlastně Wind od zpěváka Akeboshi. (moje oblíbená :3) ).

No, to je asi všechno, co mě napadá... :D

Tak doufám, že se (MŮJ PRVNÍ!! ^^ :D) článek líbil :).